Indiening van uw registratiedossier

Als u uw registratiedossier in IUCLID hebt opgesteld, moet u het bij ECHA indienen via REACH-IT. REACH-IT is het centrale IT-systeem voor bedrijven om op een veilige manier hun gegevens en dossiers in te dienen, te verwerken en te beheren. Als uw IUCLID-bestand klaar is en u hebt uw bedrijfsgrootte en contactgegevens gecontroleerd, leidt de REACH-IT-indieningswizard u stapsgewijs door het indieningsproces.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat...

• uw informatie in REACH-IT actueel is. Controleer uw:
    • bedrijfscontactgegevens. Wellicht moet ECHA contact met u opnemen om u te helpen met uw indiening;
    • bedrijfsgrootte. Deze informatie zal worden gebruikt om uw registratievergoeding te bepalen. Controleer uw categorie voor bedrijfsgrootte op de webpagina 'Vergoedingen voor het mkb krachtens REACH en CLP';
  • uw dossier is gecontroleerd door de IUCLID-validatieassistent;
  • het juiste IUCLID-bestand op uw computer is opgeslagen.

Uit te voeren stappen als u een hoofdregistrant bent

Als hoofdregistrant moet u:

1. de gezamenlijke indiening in REACH-IT aanmaken;
  2. het token voor de gezamenlijke indiening aan de mederegistranten geven; en
  3. het hoofddossier met het gezamenlijke deel van de registratie indienen.

Het dossier van de hoofdregistrant moet ruim vóór eind maart 2018 worden ingediend. Zo hebben de mederegistranten tijd om hun dossiers voor de uiterste datum van 31 mei 2018 in te dienen.

Deelnemers kunnen alleen indienen als zij zich hebben aangesloten bij de indiening met de door de hoofdregistrant verstrekte gegevens en alleen nadat het hoofddossier met succes is ingediend.

Uit te voeren stappen als u een mederegistrant bent

Als mederegistrant moet u:

1. toegang krijgen tot de gezamenlijke indiening met een token van de hoofdregistrant;
  2. hiermee uw deelname aan de gezamenlijke indiening in REACH-IT bevestigen; en
  3. uw deelnemersdossier via REACH-IT indienen.

Als uw deelnemersregistratiedossier uitsluitend is gebaseerd op de informatie die door de hoofdregistrant is ingediend, kunt u eenvoudig uw dossier direct in REACH-IT opstellen en indienen.