Dossierkwaliteitsassistent

De Dossierkwaliteitsassistent is een tool die registranten ter beschikking staat om hun gegevens over en dossiers van IUCLID-stoffen te controleren op veel voorkomende tekortkomingen en inconsistenties voordat ze hun registratie of verzoek bij ECHA indienen. De tool wordt regelmatig bijgewerkt op basis van de ervaringen die tijdens de verschillende evaluatieactiviteiten  van ECHA worden opgedaan. De Dossierkwaliteitsassistent is als afzonderlijk tabblad opgenomen in de Validatieassistent-plug-in voor IUCLID (vroegere TCC-plug-in).