Submitting your registration dossier

Jos olet laatinut rekisteröintiaineistosi IUCLID-järjestelmässä, se on toimitettava kemikaalivirastolle REACH-IT-portaalin välityksellä. REACH-IT on keskitetty tietojärjestelmä, jonka avulla yritykset voivat turvallisesti toimittaa, käsitellä ja hallinnoida tietojaan ja aineistojaan. Kun IUCLID-tiedosto on valmis ja olet tarkastanut yrityksen koon ja yhteystiedot, REACH-IT-sovelluksen ohjattu toiminto opastaa sinut vaiheittain toimitusprosessin läpi.

Ennen kuin aloitat

Varmista seuraavat seikat:

• Omat tietosi REACH-IT-sovelluksessa ovat ajan tasalla. Tarkasta seuraavat tiedot:
    • Yrityksen yhteystiedot. Kemikaalivirasto ottaa tarvittaessa yhteyttä ja auttaa tietojen toimittamisessa.
    • Yrityksen koko. Tämän tiedon perusteella määritetään rekisteröintimaksu. Tarkasta yrityksen kokoluokka verkkosivulla Pk-yritysten maksut REACH- ja CLP-asetuksen mukaan.
  • Aineisto on tarkastettu IUCLID-järjestelmän Validation Assistant (validointiavustaja) -lisäosalla.
  • Tietokoneellesi on tallennettu oikea IUCLID-tiedosto.

Päärekisteröijän tehtävät

Jos olet päärekisteröijä,

1. luo tietojen yhteistoimitus REACH-IT-järjestelmässä, mutta tee se vasta, kun olet valmis toimittamaan rekisteröintiaineiston
  2. ilmoita tietojen yhteistoimituksen tunniste jäsenrekisteröijille ja
  3. toimita pääaineisto, joka sisältää rekisteröinnin yhteisen osan.

Jäsenrekisteröijät voivat toimittaa oman aineistonsa vasta, kun ne ovat liittyneet toimitukseen päärekisteröijältä saamillaan tiedoilla ja kun pääaineisto on toimitettu.

Jäsenrekisteröijän tehtävät

Jos olet jäsenrekisteröijä,

1. liity yhteistoimitukseen päärekisteröijältä saamasi tunnisteen avulla
  2. vahvista tunnisteella, että osallistut REACH-IT-sovelluksen välityksellä tehtävään yhteistoimitukseen, ja
  3. toimita oma jäsenaineistosi REACH-IT-sovelluksen välityksellä.