Rekisteröintiaineiston toimittaminen

Jos olet laatinut rekisteröintiaineistosi IUCLID-ohjelmalla, se on toimitettava kemikaalivirastolle REACH-IT-sovelluksen kautta. REACH-IT on keskitetty tietojärjestelmä, jonka avulla yritykset voivat turvallisesti toimittaa, käsitellä ja hallinnoida tietojaan ja aineistojaan. Kun IUCLID-tiedosto on valmis ja olet tarkastanut yrityksen koon ja yhteystiedot, REACH-IT-sovelluksen ohjaustoiminto (wizard) antaa vaiheittaiset toimitusohjeet.

Ennen aloittamista

Varmista seuraavat seikat:

• Tiedot ovat ajan tasalla REACH-IT-sovelluksessa. Tarkasta seuraavat tiedot:
    • Yrityksen yhteystiedot. Kemikaalivirasto ottaa tarvittaessa yhteyttä ja auttaa tietojen toimittamisessa.
    • Yrityksen koko. Tämän tiedon perusteella määritetään rekisteröintimaksu. Tarkasta yrityksen kokoluokka verkkosivulla Pk-yritysten maksut REACH- ja CLP-asetuksen mukaan.
  • Aineisto on tarkastettu IUCLID-ohjelman Validation Assistant (validointiavustaja) -lisäosalla.
  • Tietokoneeseen on tallennettu oikea IUCLID-tiedosto.

Päärekisteröijän tehtävät

Jos olet päärekisteröijä,

1. luo tietojen yhteistoimitus REACH-IT-järjestelmässä
  2. ilmoita tietojen yhteistoimituksen tunniste jäsenrekisteröijille
  3. toimita pääaineisto, joka sisältää rekisteröinnin yhteisen osan.

Päärekisteröijän aineisto on toimitettava hyvissä ajoin ennen maaliskuun 2018 loppua. Tällöin jäsenrekisteröijillä on aikaa toimittaa omat aineistonsa määräaikaan 31.5.2018 mennessä.

Jäsenrekisteröijät voivat toimittaa oman aineistonsa vasta, kun ne ovat liittyneet toimitukseen päärekisteröijältä saamillaan tiedoilla ja kun pääaineisto on toimitettu onnistuneesti.

Jäsenrekisteröijän tehtävät

Jos olet jäsenrekisteröijä,

1. liity yhteistoimitukseen päärekisteröijältä saamasi tunnuksen avulla
  2. vahvista tunnuksella REACH-IT-sovelluksessa osallistumisesi tietojen yhteistoimitukseen
  3. toimita jäsenaineisto REACH-IT-sovelluksen kautta.

Jos jäsenrekisteröintiaineistosi perustuu pelkästään päärekisteröijän toimittamiin tietoihin, voit laatia ja toimittaa aineiston helposti suoraan REACH-IT-sovelluksessa.

Help with terminology

Image