Mikä on IUCLID?

IUCLID on ohjelma, joka on tarkoitettu kemiallisten aineiden sisäisiä ja vaarallisia ominaisuuksia koskevien tietojen keräämiseen, tallentamiseen, ylläpitämiseen ja vaihtamiseen. Kemikaalivirasto kehittää ohjelmaa yhdessä OECD:n kanssa.

REACH-asetuksen mukaan kemikaalivirastolle toimitettujen tietojen on oltava IUCLID-muodossa. Ohjelma on saatavana ilmaiseksi IUCLID 6 -verkkosivustolla.

Ennen IUCLID-ohjelman käyttöä on tärkeää perehtyä rekisteröintitietojen jäsentelyyn ja sovelluksessa käytettäviin termeihin. Niihin voi perehtyä käsittelemällä omia tietoja tällä työkalulla ja lukemalla käyttöoppaita. Hyödyllistä tietoa on myös verkkosivustolla ja IUCLID-ohjelmassa (tiedot saa näkyviin F1-näppäimellä).

Related documents

Related IT tools

Help with terminology

Image