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Helsinki, 24 November 2008  25 November 2008 (Revised text is highlighted) 
 
 
RAPID RESPONSE SERVICE - FREQUENTLY ASKED QUESTIONS ON REACH 
AND PRE-REGISTRATION 
 
 
In addition to the questions highlight in the News Alert of 19 November 
(ECHA/PR/08/47) ECHA has identified further 7 commonly asked questions for 
which answers are already available on the ECHA website. During the first 
week, the rapid response service has answered almost 900 questions. This 
special service for pre-registrants will be available until 1 December. 
 
 
 
1. Can I pre-register on paper, via e-mail or through the information request web forms 

on ECHA’s website? 
 

Unfortunately, the European Chemicals Agency cannot accept pre-registrations on paper, 
by e-mail or through the information request web forms on ECHA’s website.  
 
In accordance with Article 111 of Regulation (EC) No 1907/2006 the European Chemicals 
Agency specifies and makes available the formats that can be used by Member States, 
manufacturers, importers, distributors, or downstream users in their submissions to the 
Agency. The format for the submission of pre-registrations specified by the Agency is 
REACH-IT. Therefore, the only channel which can be used for pre-registering a phase-in 
substance is the REACH – IT system. REACH-IT is a web-based application.  
 
To pre-register, you have to sign up to the REACH-IT portal on the ECHA website at:  
 

 http://echa.europa.eu/reachit/portal_en.asp  
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2. How do I pre-register a substance if I cannot find this substance in EINECS? 
 

We advise you to first verify the phase-in status of your substance as defined in Article 
3(20) of the REACH Regulation, since only phase-in substances can be pre-registered.  
 
You can find more information on this issue in Section 1.7 of the Guidance on registration 
 
 http://reach.jrc.it/docs/guidance_document/registration_en.htm  
 
In case your substance fulfils the definition of phase-in substance, you can pre-register it 
by using CAS number and CAS name or only its chemical name.  
 
More information is available in Section 1.36 and 1.37 in the Pre-registration Q&A 
document at  
 
 http://echa.europa.eu/doc/pre-registration/pre_reg_qa_en.pdf.  

 
 
 
3. I manufacture and import the same substance. I signed up in REACH-IT as a 

company and pre-registered the tonnage of my substance I manufacture. How can I 
now pre-register the same substance as importer?  

 
If your company consists only of one legal entity you shall sign up in REACH-IT only one 
time and when submitting the pre-registration add up the tonnages manufactured and 
imported when determining the tonnage band and the registration deadline. 
 
In case you decide not to add up the tonnage of the manufactured and imported 
substance, you may sign up in REACH-IT as company twice. In that case it is not possible 
to use the same Legal Entity Object (LEO) having the same company UUID for multiple 
accounts, but you may use the same company identification information (name, VAT, 
address, etc.). You may consider adding a numerical or other identifier to your company 
name when signing up in REACH-IT, to facilitate the management of different legal entity 
accounts. 

 
 
4. Do I have to pre-register a substance previously notified in accordance with 

Directive 67/548/EEC by other manufacturers? 
 

A notification under Directive 67/548/EC is nominal so that only the notifier benefits from 
being considered registered. Any other parties manufacturing or importing the substance 
but who have not notified it, do have (pre)registration obligations unless they may benefit 
from one of the exemptions in the REACH Regulation.  
 
Previously notified substances are non-phase in substance under REACH. You do not 
need to pre-register them but you have to inquire and then submit a registration dossier as 
soon as the quantity of the substance manufactured or imported reaches 1 tonne per 
year. 
 
For more information on notified substances we would like to refer you to section 6.3.6 of 
the Frequently Asked Questions on REACH:  
 
http://echa.europa.eu/reach/faq_en.asp  
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5. One of our pre-registration was submitted, but it is not on ECHA's intermediate list 

of pre-registered substances. Why? 
 

We would like to clarify that the published list is only an intermediate list of pre-registered 
chemical substances. ECHA decided to release this intermediate list as an additional 
service to allow Downstream Users of chemicals a possibility to determine whether 
substances of their interest are already pre-registered. As required by Article 28 of the 
REACH Regulation the final list will be published by 01 January 2009. The list will 
comprise all phase-in substances pre-registered within the time period starting on 1 June 
2008 and 01 December 2008. 
 
Your substances might be missing from the intermediate list of pre-registered substances 
as some submissions required further examination by the Agency and potentially, 
clarification by companies. 
 

 
 
 
6. Do I have to pre-register a substance that has already been pre-registered by 

another party? 
 

In accordance with Art 6(1) of REACH, a registration shall be submitted to the Agency by 
all manufacturers or importers established in the European Community for all substances 
they manufacture or import in quantities of 1 tonne or more per year (unless they are 
explicitly exempted from the scope of registration by other provisions of the Regulation).  

 
 
 
7. What documentation will I need to provide to the REACH Enforcement Authorities to 

prove my manufacturing/importation tonnage? 
 

In accordance with Article 125 and Article 126 of the REACH Regulation the enforcement 
of the REACH Regulation lies in the remit of the Member States. Therefore we would 
suggest that you contact the relevant national authorities of your EU distributors:  
http://echa.europa.eu/reach/helpdesk/nationalhelp_contact_en.asp 

 
 
 

Further Information 

 

ECHA website:  http://echa.europa.eu/reachit/portal_en.asp 

REACH Guidance documents: http://reach.jrc.it/guidance_en.htm  

Frequently Asked Questions on REACH: http://echa.europa.eu/reach/faq_en.asp  

Pre-registration Q&A:  http://echa.europa.eu/doc/pre-registration/pre_reg_qa_en.pdf.  

REACH-IT portal:   http://echa.europa.eu/reachit/portal_en.asp 


