Indienen van een downstreamgebruikersrapport voor niet-ondersteund gebruik

De rapporten van downstreamgebruikers worden ingediend via REACH-IT.

Om een rapport te kunnen indienen, moet het worden opgesteld met behulp van IUCLID 6. U kunt hiervoor ofwel gebruikmaken van de op uw lokale computer geïnstalleerde standalone IUCLID-applicatie of van de kosteloze ECHA-clouddiensten, die altijd de meest recente IUCLID-versie omvatten. Als u een update wilt indienen, maar niet over de IUCLID-dataset beschikt, kunt u verzoeken om een export van uw dossier uit REACH-IT, dat vervolgens kan worden geconverteerd in een dataset in IUCLID.

Een gedetailleerde beschrijving van de stappen om uw IUCLID-dossier op te stellen vindt u in de handleiding “How to prepare a downstream user report”.

Bij het IUCLID-dossier dient een korte algemene beschrijving van de gebruiksomstandigheden te worden gevoegd. Er is een facultatief sjabloon voor het verstrekken van informatie over gebruiksomstandigheden beschikbaar.

Log in op REACH-IT, open het menu en selecteer “Downstream user report > Upload a IUCLID dossier”.

Dien uw rapport in met inachtneming van de instructies van de wizard. Zodra uw rapport in REACH-IT is ingediend, kunt u de indieningsstatus ervan in REACH-IT volgen. Voor het bijwerken van uw rapport moet u naar de pagina met referentienummers in REACH-IT gaan.